BALTERIO LAMINAATVLOEREN: 

 

 

 

- Grande: Lange en smalle planken: 8 decors, 9 mm. Lange en brede planken: 8 decors, 9 mm. Mix lange smalle en brede planken: 2 decors, 9 mm. Nooit eerder was laminaat zo realistisch. Het is bijna niet mogelijk Grande te onderscheiden van echt parket. En wat meer is een Grande-vloer ziet er niet alleen goed uit, de lange planken - breed en smal - zijn ook waterafstotend. Dit maakt dat Grande de eerste laminaatvloer van het Balterio-gamma is die je ook in een badkamer kunt installeren.

 

 

- Magnitude: 6 decors, 8 mm. Het matglanzend laminaat uit de Magnitude collectie ziet er niet alleen uit als een echte eiken plankenvloer, het voelt ook zo aan. Dankzij de originele Chromezone®-technologie* krijgt de houtstructuur een natuurgetrouwe look & feel. Een fijne micro-v-groef op de vier zijden van de laminaatplanken brengt meer diepte in uw woning.

 

 

- Tradition Elegant: 4 decors, 9 mm. De laminaatvloeren uit deze collectie brengen glamour en verfijning in elk interieur. De fijne houtnerfstructuur toont het natuurgetrouwe laminaat van zijn beste kant. In deze charismatische collectie kunt u overigens kiezen voor een fijne micro-v-groef op de twee lange of op alle zijden van de laminaatplanken. Een moderne en elegante vloer, zonder te overweldigen. 

 

 

- Quattro Vintage: 10 decors, 3D-wood Effect, 4-zijdige Micro-V-Groef, True to Nature Touch, 8 mm. Met Quattro Vintage haalt u sfeer in huis. Opvallende noten en kleine oneffenheden geven het laminaat een verouderde vintage look. De vage kleurtinten en wisselende lichtschakeringen maken uw interieur helemaal retro. Quattro Vintage is een gedurfde collectie met warme uitstraling. Installeren doet u in een handomdraai met PressXpress.

 

 

- Xperience4Plus: 8 decors, 3D-wood Effect structuur, 8 mm, de trend is mat. Xperience4PLUS brengt die matte look in zowel klassieke als moderne interieurs. Alle decors hebben een matte structuur die voor een dimensionale uitstraling zorgt. Deze speelse collectie toont eigentijdse, meer gedurfde houtdecors met een mooi geoliede afwerking - de specialere decors zeg maar.

Subtiele micro V-groeven maken deze vloer verschillend van de Xperience-vloer.

 

- Xperience: 8 decors, 8 mm. U wilt een stevige maar effen vloer, Xperience is de enige 8 mm collectie van Balterio zonder V-voegen. Dit is het enige waarin Xperience verschilt van de Xperience4Plus collectie. Voor het overige zijn ze gelijk.

 

   

- Impressio: 16 decors, 8 mm, een robuuste laminaatvloer. Het laminaat uit deze collectie, met decors variërend van licht naar donker, is een echte eyecatcher in elk interieur. De planken zijn korter en breder dan de standaard laminaatplanken en de geborstelde afwerking zorgt voor een verweerde en robuuste look. Bij laminaatplanken met Panoramic Design loopt het decor optisch door van de ene plank naar de andere, waardoor de indruk ontstaat dat de planken oneindig lang zijn. Op die manier lijkt deze stoere plankenvloer de tand des tijds te doorstaan.

 

 

- Dolce: 12 decors, 7 mm, uitzicht van echt parket voor een correcte prijs. De trendy decors met natuurgetrouwe look of matte structuur geven uw interieur een warme sfeer. Laminaatplanken zonder groeven zorgen voor een egaal vlakke vloer in uw leefruimte. Dolce is een mooie optie voor elk budget en als het net ietsje specialer mag zijn.

 

 

- Senator: 8 decors, 7 mm, zonder voegen. Senator is de allround collectie bij uitstek, met de beste prijs- kwaliteitverhouding. Keuze is er genoeg. Verschillende decors tonen een geborstelde structuur of zijn afgewerkt met fijne houtnerven. Senator is een basisvloer met optimale prestaties voor zowel klassieke als moderne interieurs. Gewoonweg stijlvol en waardevol laminaat voor uw woning.

 

 

- Urban: 12 decors, 8 mm. Standaardplank & tegel. Industriële laminaatvloeren komen in aantrekkelijke houtdesigns met zaageffect, die éénmaal geplaatst, een vloereffect geven van  oude verweerde, geleefde houten planken. 4-zijdige micro V-groef.

 

 

- Expressions: 8 decors, 8 mm. Met Expressions valt u sowieso op. Of u nu kiest voor een vloer met een Klassieke visgraat, een ruitpatroon of contrasterende geometrische vormen, Xpressions voelt zich thuis in verschillende interieurs, van de meest strakke tot de zeer klassieke. Het is echt een unieke collectie voor wie durft.

 

 

- Xperience: 8 decors, 8 mm. U wilt een stevige maar effen vloer ervaren? Xperience is de enige 8 mm-collectie in het Balteriogamma zonder V-groeven. En dit is het enige waarin Xperience verschilt van de Xperience4Plus-collectie.

Voor het overige zijn ze gelijk. Bij allebei vindt u dezelfde eigentijdse houtdecors met een mooi geoliede afwerking.

 

 

- Dolce Vita: 12 decors, 7 mm. Leef het goede leven met een Dolce Vita-vloer in uw huis. Dolce Vita is de enige 7 mm-collectie in het Balteriogamma met V-groeven. Dolce Vita heeft het uitzicht van een echte parketvloer, maar voor een aantrekkelijke prijs. Hebt u nog een andere reden nodig? In dat geval: alle decors ogen mooi en modern.

 

 

Stretto: 4 decors, 8 mm. Stretto is iets unieks. En het formaat is dat zeker. Met zijn smalle planken – nauwelijks 134 mm breed – creëert u ruimte in een kamer. Uw vloer zal nagenoeg niet te onderscheiden zijn van een massieve houten vloer. De micro V-groeven versterken het effect zelfs nog meer. Pure verfijning. Pure stijl.

 

ONDERVLOEREN:

 

 

 

Hoogkwalitatieve ondervloerenEen ondervloer is onmisbaar vooraleer het laminaat wordt geplaatst en garandeert een langere levensduur. Afhankelijk van de gekozen ondervloer egaliseert hij de vloer, houdt hij mogelijk grondvocht tegen, geleidt de warmte en werkt geluidsisolerend.

Balterio heeft een evenwichtig en hoogwaardig assortiment ondervloeren ontwikkeld dat ervoor zorgt dat, in combinatie met de juiste plaatsings- en onderhoudsvoorwaarden, u jarenlang zorgeloos kan genieten van uw Balterio laminaatvloer. Bovendien biedt Balterio levenslang (beperkt tot 33jaar) garantie op de integriteit van de (click)verbinding tussen de vloerpanelen op voorwaarde dat deze geplaatst zijn met de Balterio ondervloeren uit deze cataloog.

Balterio biedt een keuze uit 4 ondervloeren : 

 

 

Iso-Trans (1) De SmartUnderlay die transmissiegeluid vermindert en de vloer isoleert: perfect voor slaapkamers op de verdieping en appartementen.

 • vermindert transmissiegeluid
 • hoge thermische weerstand

Iso-Silent (2) De SmartUnderlay die het loopgeluid in de kamer vermindert en de vloer isoleert: perfect voor woonkamers zonder vloerverwarming.


 • vermindert het loopgeluid
 • hoge thermische weerstand

Thermo-Trans (3) De SmartUnderlay die transmissiegeluid vermindert en de warmte geleidt: perfect voor slaapkamers op de verdieping, appartementen en badkamers met vloerverwarming.

 • vermindert transmissiegeluid
 • lage thermische weerstand
 • geschikt voor vloerverwarming

Thermo-Silent (4) De SmartUnderlay die het loopgeluid in de kamer vermindert en de warmte geleidt: perfect voor woonkamers met vloerverwarming.


 • vermindert het loopgeluid
 • lage thermische weerstand
 • geschikt voor vloerverwarming

 

 

 

Balterio Comfort ALU Tape

Dikte: 45 μ
5 cm x 50 m

 

 

 

 

 PLINTEN:

 

 

 

 

 

 

 

 

Parketplinten

 

 

Een strakke en minimalistische plint in 7 cm hoogte. Ideaal bij zowel nieuwbouw en renovatie. Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips.

2400 x 70 x 14 ,2 mm
94,49 x 2,76 x 0,56 inch

 

 

  

 

 

 

 

Wallbase

 

 

Deze hoge plinten zijn ideaal voor renovatie
maar kunnen evengoed worden aangebracht
in nieuwbouwwoningen.Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips.

2400 x 83 x 14 mm
94,49 x 3,27 x 0,55 inch


Ook verkrijgbaar in wit, overschilderbaar.

 

 

 

 

 

 

 

Plinten

 

 

Met zijn licht en stijlvol design past deze plint in elk interieur.
U kan buiten- en binnenhoeken of afsluitkappen gebruiken. Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips.

2400 x 50 x 14 mm
94,49 x 1,96 x 0,55 inch

 

 

 

 

Scotia

Scotia camoufleert de uitzettingsvoeg tussen een bestaande plint en de nieuw gelegde vloer.

2400 x 19 x 19 mm
94,49 x 0,75 x 0,75 inch

 

 

 

 

 

Bevestigingsclips & Afstandsblokjes

Voor het plaatsen van parketplinten, wallbase en plinten. Eenvoudige en naadloze plaatsing. Kabels en draden kunnen achter uw plinten worden verborgen. De plinten kunnen gemakkelijk en zonder beschadiging worden verwijderd.

Laminaatvloer is een levend en organisch materiaal dat in beperkte mate onderhevig is
aan krimping en uitzetting. Dit is eenvoudig op te vangen door een uitzettingsvoeg van
8 à 10 mm te voorzien aan alle zijden.

 

 

 

Combinatie van een aanpassingsprofiel, een overgangsprofiel en een eindprofiel, in één enkel profiel.
Geleverd met een SmartCutter om het profiel af te snijden tot de gewenste lengte.

 • 185 cm lang (ideaal voor 2 deurbreedtes)
 • Uitermate dun: amper 2 mm
 • Makkelijk te plaatsen: altijd het gepaste profiel bij de hand en weinig verspilling

 

Aanpassingsprofiel

Voor het verbinden van uw laminaatvloer met lager gelegen oppervlaktes (tapijten, linoleum,...).
Inclusief PVC strip voor een perfecte aansluiting.

 

1850 X 43,7 X 12,5 mm

 72.83 X 1.72 X 0.49 inch 


Overgangsprofiel

Verbindt laminaatvloer met andere vloerbekledingen op dezelfde hoogte.
Inclusief PVC strip voor een perfecte aansluiting.

 

1850 X 33,4 X 10,5 mm
72.83 X 1.31 X 0.41 inch
 

Eindprofiel

Voor een perfecte afwerking tussen verschillende vloerhoogtes en hogere deurdrempels, tegels, muurkasten, enz...

 

1850 X 33,4 X 12,5 mm
72.83 X 1.31 X 0.49 inch
  

 

 

 

Dankzij Balterio`s True Matching® technologie, bestaan er nu voor al uw laminaatvloeren perfect bijpassende plinten, scotia enz ... Er is geen enkel verschil tussen uw vloer en de accessoires te zien. Daarenboven hebben Balterio accessoires een uniek gelakte bovenlaag om hen nog meer krasvrij te maken.

Balterio laminaatvloeren zijn natuur- en levensecht. De variatie aan kleur en structuur binnen hetzelfde decor versterken dit nog meer. Dezelfde kleurnuances komen ook terug in de plinten en profielen.

 

 

 

 

www.balterio.be